5.4.11

ben niye böyle hırçın,sinirli,kaprisli biri olup çıktım bilmiyorum.bugün yine kendimi bir olayın içinde buldum.herşeye sinirlenirsem,üstüme gelenin üstüne gidersem,ağzımı tutamayıp önüme gelene saydırırsam olayların kralı olur çıkarım işte.a pardon kraliçesi.
yaptıklarım kendime göre mantıklı,ve evet haklı sebeplerim var.ama bazen,şu sıralarsa (sürekli) dozunu kaçırıyorum.farkında olmadanda etrafımdakileri üzüyorum.en baştada ailemi..
bugünkü artık son raddeydi sanırım.ben önemsemez tavırlar takınıp, ne kadar aptalca şey yaptıysamda hepsine göz yumdular.ama bu sefer öle olmadı,olmamış..
odamdaydım.yarın sınavım var falan filan. annem yanıma geldi.akşam yaptığı bağrışmalı konuşmayı birde sakin bir şekilde yinelemek adına..
story yeter artık dedi,yeter! bu öfken,kavgacılığın kime,niye! diğer kızlar gibi davranmıyorsun.nerde olay var içindesin..bizi bukadar üzmeye ne hakkın var yoruldum dedi. o sıra gözlerinden yaşlar sicim gibi akıyordu.her bir damla içime dokundu,canımı acıttı.evet buna hakkım yoktu.şu lanet olası dünyada savunduğum şeyler yüzünden,kendi kurallarım yüzünden başkalarını savurup durmam normal değildi.bu yalnızca bencillik olurdu. düşününce öyleydide..onun kendince sebepleri vardı.kimse evladı,canından bir parça zarar görsün istemezdi.o da istemiyordu işte..
ben önceden böyle değildim.hayata,insanlara öfke duymazdım.hep mutluydum..şimdiyse yaklaşık 10 aydır içimde biriktirdiğim nefretin, intikamını belkide bu şekilde çevreme yansıttığım öfkeyle çıkartıyorum.yada nebilim yanan canımı bu şekilde soğutmaya çalışıyorum bilmiyorum..
ama bildiğim tek şey; kendi dikenimi her defasında kendime batırıyorum.ve yara alan yine ben oluyorum.

12 yorum:

yamesin dedi ki...

Etrafimizdaki insanlar boktan oldugu icin bizde haliyle onlar gibi bi hal almaya basliyoruz.Ancak onlar gibi olursak onlari üzebilecegimizi düsünüyoruz.

Ailen'e bunlari yansitma.biliyosun ki sadece onlar herzaman yanindalar.Digerleri; arkadaslar sevgili vs fasafiso..gelip gecici..

Profösör dedi ki...

Çok güzel bir iç hesaplaşma.. Bunu farketmeniz ve dile getirmeniz o kadar güzel ki; ben de istifade ettim. Yüreğine sağlık. Anneni öpersen rahatlarsın, huzurun içinde bulursun kendini. O da karşılık verir sana yürekten..

Aydedeye havlayan dedi ki...

bu ne nefret bu ne öfke yau?! biraz sakinnnn.. üzme kimseyi, bak bahar da geliyo.. anneler üzülmez ama etme :)

Story dedi ki...

Rory'mm;
evet öyle oluyor.yok yere sinirlerimi bozup saldırıya geçiyorum.üzülen taraf yine aksi gibi ben oluyorum.Aileme bunu yansıtmak bnde istemezdim ama ister istemez yansıyo işte:/

Profösör;
çok teşekkür ederim.bunu biran evvel yapmalıydım yoksa işler çığrından çıkıcaktı.gerçi daha ne kadar çıkabilir bilemiyorum.
Annemi öperim tabi o da hiç kıyamaz bana.ama birde kendime verdiğim sözü onada vermeliyim ki tam olsun.

Aydedeye havlayan;
cevabını bildiğim soruların arkasına saklanmak bu olsa gerek.öfkem insanlara..
daha sakin olmaya çalışacağım bundan sonra.bende kimseyi üzmek istemem.hele ki annemi..
ama oluyor işte:/

Bengü dedi ki...

Son cümlelerin özellikle. En mantıklı çıkarımlardan biri bence de. Sevdiklerini üzdüğünde, onların senin yüzünden üzüldüğünü görüp yine üzülüyorsun ve sonra bu üzgünlüğün yerini öfkeye bırakıyor falan. Bu da böyle devam ediyor.
Konu aileyse, 2 kat önem kazanıyor tabii durumun. Çünkü her şeye rağmen yanında ve arkanda durabilecek özel şansların senin bu dünyada. Anneler affedicidir. Ve sen olayların bir ucundan tutabilirsen emin ol ki senin attığın bir adım annenden çok daha fazla karşılık bulacak ve her şey çözülecektir.
Hata yaptığını fark etme ve bunu yazabilme erdemine sahip olduğun için, bu hataları telafi etme gücüne sahip olduğunu da biliyorum. Artık bu gücü sen de fark et ve yarını bekleme. Bugünden itibaren mini mini adımlarla da olsa bir şeyleri değiştirmeye başla canım.
Kocaman sevgilerimle :)

Giz dedi ki...

Story'm durumun bu şekilde olduğunun farkında olman bile çok önemli bence. Sen böyle bir insan değilsin, etrafındakileri en yakınlarını kıran ve öfke saçan. Ama o kadar çok kırıldın ki şimdi içindeki öfke denizini yanlış yere (en yakınında onlar oldukları için) akıtıyorsun. Esas hak edene bir kussan içini o zaman rahatlayacaksın canım. Ya da zamanla soğuyacak içindeki bu yara.. :/

Adsız dedi ki...

Baş Harfi Sende Kaybolmuş Gibi Bu Yazı.. Gülmek ve Nutella Paralelmi Bilmiyorum Ama.. Öfke ve Kırıcı Olman Paralel Görünüyor Yazıda..Okurken Yanaklarımı Havayla Doldurup.. Hufff.. Dedim Kendim Kendime.. Piyon İÇin Şahı Gözden Çıkarır Gibi Olmuş Sanki..O Kimki.. Anneni Üzecek KAdar Sevmiş Savunmuşsun.. Al Story'i Vur Savunduğuna.. Bide Şu Var.. Adalet İstiyorsan.. Çok Söylemek Yerine .. Çok Sor.. Neyse.. Danışmanlıktan Nefret Ederim.. Fon Müzik Dinlemeye Başlasan İyi Edersin.. Manalardan UZak Dur Bu ARa.. Esen Kal..Vesselam

Story dedi ki...

b3ngü;
canımm evet nasıl yazabildiğimi bilmiyorum ama yazmam gerektiğini biliyordum.ve bunu bilmekti beni yazmaya itende sanırım.kendimi eleştirmeyi severim.her yönden.doğruları bulmak ve yanlışlarımı yinelememek için yararlı olduğunu düşünürüm.
"..bu hataları telafi etme gücüne sahip olduğunu da biliyorum" demişsin.bu inancı duymuş olmana gerçekten çok sevindim.ufak adımlar ve şirinlikler yapmaya çalışıyorum.elimden geldiğince.devamı ve çok daha iileride gelicektir umarım:)
çok teşekkür ederim güzel sözlerin için:)
öperim:*

Giz'mm evet bu ben değilim! sevdiklerimi kıran,üzen,canlarını acıtan..
hiç istemediğim davranışlar sergilemek benide üzdü.ama haksız olduğumu bilsem ağzımı açmam.eğer haklı olduğumuda düşünüyorsam kendimi tutamıyorum işte.saygısızlığa,terbiyesizliğe gelemiyorum olmuyor.arkamı dönüp gidemiyorum.sadece bana karşı değil,sevdiklerime zarar geliceğini düşündüğüm anda aynı tepkileri gösteriyorum.ve hiç olmadığım kadar çirkinleşebiliyorum.bu öfke,kin yada nefret onun adı herneyse nezaman peşimi bırakır bilmiyorum ama,canımın acısı geçmediği sürece ben, eski ben olmayacağım kuzu:/

X;
eğer karşında gördüğün insan konuşmaktan bile acizse,çok sormanın bir etki göstereceğini sanmıyorum.sorular cevabını alabildiğinde güzeldir.
"Al story i vur savunduğuna"
hea bak bu doğru.ikisi eş değerdir:)
fon müzik.. ımm tamam buna başlıycam.teşekkür ederim:)

Bengü dedi ki...

Kesinlikle insanın kendini eleştirebilmesi çok önemli ve senin bu erdeme sahip olman da çok güzel tabbi ki canım benim.
Gaayet de başarılısın bu şirinliklerde:)) Ben de daha da iyilerini umuyorum ve rica ediyorum :))
Sen de çok öpüldün :* :)

Story dedi ki...

hehehe koceman mutlu oldum ki:))
tamam tatlım daha iyileri için çabamı esirgemiycem.ve daha dikkat edicem.
:**:))

Giz dedi ki...

Kuzu saygısızlığıa terbiyesizliğe gelememekte çok haklısın. Sevdiklerini de korurmuş baby story'm :)) canının acısı da kızgınlığında zamanla geçecek inşallah canım. Seni sevenler de o zamana kadar bunun normal story olmadığını bilerek tepki göstermezler yanında olurlar diye düşünüyorum.

Story dedi ki...

Giz'mm benimmm hem korurum hemde yürekten severim herbirini:) canımın acısı geçmeli diyorum ama her yeni günde farklı birşey akla düşünce zor oluyor sanki kuzu.zamana güveniyorum sadece..
esiri olmaktansa orta noktayı bulmak en iisi sanırım:)
inş.kuzum öledir.sevgilerini esirgemesinler yeter ki:)